Specialisaties

Bestuursrecht
Omgevingsrecht
Contractenrecht
Subsidie- en staatssteunrecht
Gezondheidsrecht

Bio

Mr. J.M. (Jolanda) van Koeveringe–Dekker is in 1988 afgestudeerd in het Nederlands recht aan de Universiteit Leiden. Daarna is zij als advocaat werkzaam geweest bij Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn (de landsadvocaat) en vervolgens als advocaat en later als partner bij Adriaanse & van der Weel Advocaten in Middelburg. In 1999 startte zij juridisch adviesbureau Justion, dat vanaf 2000 met een drietal partners als multidisciplinair bureau verder ging onder de naam Justion Adviesgroep.

In 2001 richt zij Van Koeveringe Advocaten op met vestigingen in Rotterdam en Middelburg, dat later omgedoopt is tot Justion Advocaten. Sinds 2007 is Justion Advocaten een maatschap, waarin Jolanda met drie partners aan deelnam. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een maatschap met elf partners en zijn er vier vestigingen met 22 juristen. Zij is lid van het dagelijks bestuur van Justion Advocaten. Jolanda is gespecialiseerd in milieurecht, contractenrecht, bestuurs- en omgevingsrecht en ruimtelijke ordening (gebiedsontwikkeling) en gezondheidsrecht. Jolanda geeft workshops op het gebied van ruimtelijke ordening en straks de nieuwe Omgevingswet.

Jolanda is tevens opgeleid als mediator. Hoewel zij geen mediations meer doet, praktiseert zij wel haar skills op dit gebied, bijvoorbeeld bij complexe onderhandelingen.

Jolanda heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht
  • Omgevingsrecht

Deze registratie verplicht Jolanda elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Publicaties

  • ‘Inzet van gemeentelijk vastgoed ter stimulering van tijdelijke creatieve leefbaarheidsinitiatieven (anti-leegstandsinitiatieven). Een tour d’horizon langs de juridische mogelijkheden, de voetangels en klemmen binnen de kaders van het staatssteunrecht en de Wet Markt en Overheid’, Gst 2019/72, p. 346-357, samen met mr. dr. P.C. (Paul) Adriaanse
  • Opiniestuk voor de Cobouw, ‘De Omgevingswet; wat belangrijk is om nu alvast te weten!’, deel 1 en 2, samen met mr. Jan-Willem van Koeveringe, augustus/september 2022

Cursussen

  • Cursus over de nieuwe Omgevingswet bij de gemeente Vlissingen op 28 november 2019.
  • Verdiepingssessie ‘Creatieve anti-leegstandsinitiatieven in gemeentelijk vastgoed, stimuleren binnen de kaders van staatssteun en Markt en Overheid’ tijdens de Gemeentelijke Vastgoed Dag van het Instituut Voor Vastgoed & Duurzaamheid (IVVD), samen met mr. dr. P.C. (Paul) Adriaanse

Specialisatieopleiding

Grotius Academie Ruimtelijke Ordenings- en Milieurecht

Nevenactiviteiten

Voorzitter De Maatschappij voor Nijverheid en Handel, Departement Zeeland
Voorzitter Raad van Toezicht van de Stichting De Oostkerk
Voorzitter Raad van Toezicht van de Stichting Obligatiehouders Windpark Krammer B.V.
Lid Raad van Toezicht van Omroep Zeeland
Lid Rotaryclub Vlissingen
Lid Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA)
Lid Vereniging voor Milieurecht (VMR)
Lid Vereniging voor Bestuursrecht (VAR)

Kennismaken?

Als u met ons van gedachten wilt wisselen over uw zaak of als u eens kennis wilt maken met ons kantoor, neemt u dan gerust contact op.

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Mobiel telefoonnummer: 
< Naar overzicht