Specialisaties

Economisch strafrecht
Strafrecht

Bio

Mr. T.P. (Tim) van der Eerden reisde en werkte na zijn middelbare school tijd in Tilburg een jaar door Australië. Hierna volgde een studie Nederlands recht in Amsterdam. Vervolgens reisde hij een jaar door Zuid-Amerika. Na een korte periode werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, behaalde Tim in 2010 zijn master Strafrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Sinds 2010 is Tim strafrechtadvocaat in Rotterdam. Hij heeft veel ervaring opgedaan in diverse strafzaken. Ook heeft Tim veel bestuursrechtzaken behandeld die nauw verweven zijn met het strafecht. Zo stond hij verschillende Rotterdamse ondernemers bij wiens horecagelegenheid de burgemeester sloot wegens een geweldsincident dat zich in of nabij de horecagelegenheid had voorgedaan. Ten slotte is Tim ook opgeleid als mediator. Hij gebruikt zijn opgedane mediationvaardigheden in zijn strafpraktijk. Na vier jaar een eigen kantoor te hebben gehad, is Tim per 19 april 2022 werkzaam bij Justion Advocaten. Naast zijn commune strafpraktijk, gaat Tim zich bij Justion Advocaten toeleggen op het ondernemingsstrafrecht en bestuursstrafrecht.

De afgelopen jaren is Tim uitgegroeid tot een deskundige, doortastende en empathische advocaat. Daarnaast bezit hij de creativiteit om buiten gebaande paden te gaan. Hij realiseert zich dat een strafzaak diep in kan grijpen op iemands persoonlijke leven. Hij staat u dan ook met raad en daad bij en weet uw verhaal goed te vertalen in de rechtszaal.

Tim heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht

Deze registratie verplicht Tim elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Kennismaken?

Als u met ons van gedachten wilt wisselen over uw zaak of als u eens kennis wilt maken met ons kantoor, neemt u dan gerust contact op.

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
< Naar overzicht